Ultra 100 to świetny dobór pomiędzy maksymalną amortyzacją, przyczepnością i zwrotem energii. Został opracowany specjalnie po to, abyś mógł zajść bardzo daleko i komfortowo.wykonany z myślą o ultradługich dystansach. Ultra 100 są perfekcyjnym partnerem do biegania na dystansie maratonu opracowane wspólnie z najlepszymi biegaczami ultra z zespołu sportowców DYNAFIT nadzwyczajna przyczepność i precyzja od pierwszego do ostatniego kroku drop na poziomie 6 mm przemawia do preferencji zaangażowanych biegaczy ultra w podeszwie twórcy wykorzystali mieszankę Vibram® Megagrip, która w sportach wyczynowych wyznacza standardy najwyższej efektywności progresywna koncepcja z głębokimi na 4 mm wypustkami ulepszoną trakcję i wspaniałą przyczepność, dzięki czemu biegacze mogą pewnie i precyzyjnie poruszać się po każdej powierzchni podeszwa środkowa komfortową amortyzację, która daje uczucie sprężystości,równocześnie pozostaje responsywna i lekka. Nowy materiał waży o 20% mniej klasyczna podeszwa środkowa EVA,równocześnie znamionuje się zwrotem energii o ponad 10% system Heel Preloader i anatomicznie poprawna konstrukcja pięty zapewnia pewne, zrównoważone trzymanie i pozwala na najwyższą kontrolę i stabilność kształt podeszwy zapewnia dynamiczne, płynne przetaczanie, które zapewnia płynność biegu aż do ostatniego kroku na ciężkich nogach tradycyjne sznurowanie, które można doskonale zbratać do jednostkowych potrzeb bezszwowa konstrukcja języka utrudnia powstawanie punktów nacisku, a sznurówki możesz bezpiecznie schować w sprężystej osłonie SPECYFIKACJA przeznaczenie: bieganie profil: niskie waga: 309 g teren: mieszany drop: 6 mm podeszwa zewnętrzna: Vibram Megagrip poziom reaktywności: 4/5 poziom amortyzacji: 5/5 ochrona: 4/5 TECHNOLOGIE Vibram® jest światowym liderem w produkowaniu wysokowydajnych gumowych podeszew i mieszanek, przeznaczonych na rynek outdoor, pracy, rekreacji, mody i ortopedii. Podeszwy Vibram® charakteryzuje imponująca przyczepność, wysoka , a także odporność na ścieranie i uszkodzenia oraz oporność na niskie temperatury.